Etusivu 9 Nuorille 9 Nuorisojaosto

Nuorisojaosto

Nuorisojaoston toimintaa ohjaa YHYRES ry:n strategia sekä nuorisojaoston oma toimintasuunnitelma, johon sisältyy mm. jaoston toimintakaudelle määrittelemiä aktivointitapahtumia. Alta pääset tutustumaan tarkemmin nuorisojaoston periaatteisiin.

Isokyrö

Miia Rinta-Korkeamäki, puheenjohtaja
Mico Alanen

Laihia

Minttu Koskinen, sihteeri
Sami Peltoniemi
Elina Luoma

Vähäkyrö

Elli Parkkari, varapuheenjohtaja
Sofia Kaistila, somevastaava
Oskari Tuominen, somevastaava

Hallitus

Tiina Leinola (varsinainen edustaja)
Riikka Perälä (varaedustaja)

Toimisto

Vilma Säteri (varsinainen edustaja)
Sari Hakamaa (varaedustaja)

Nuorisojaoston toiminta ja tehtävät

Nuorisojaosto ja sen toimintakausi

YHYRES-kehittämisyhdistys asettaa hallituksen alaisen nuorisojaoston tukemaan strategian toteutumista erityisesti nuorten osalta. Jaosto tiedottaa, aktivoi, arvioi ja antaa lausuntoja nuoriin liittyvistä hankkeista.

Nuorisojaoston toimikausi on yksi vuosi. Toimikausi alkaa vuosittain elokuun alusta tai erikseen sovittavana ajankohtana. Joulukuun kokoukseen mennessä nuorisojaosto tekee seuraavan vuoden toimintasuunnitelman, joka annetaan Yhyreksen hallitukselle joulukuun kokoukseen tiedoksi. Edellisen vuoden toimintakertomus tehdään keväällä, ja annetaan viimeistään Yhyres-yhdistyksen vuosikokoukseen käsittelyyn maaliskuuhun mennessä. 

Nuorisojaoston kokoonpano tarkistetaan vuosittain yhdistyksen vuosikokouksen jälkeen.

Nuorisojaoston tehtävät

Nuorisojaosto tiedottaa muille nuorille kehittämismahdollisuuksista, kuten Nuoriso-Leader rahoituksesta ja aktivoi nuoria kehittämistoimintaan.

Nuorisojaosto toimii kaksisuuntaisena tiedonvälityskanavana alueen nuorten ja hallituksen välillä. Jaosto voi toteuttaa tehtäväänsä esimerkiksi järjestämällä opintomatkoja tai kouluvierailuja.

Nuorisojaosto arvio nuoria koskevia hankehakemuksia ja antaa lausuntoja ideatasolla olevista toimenpiteistä ja hankkeista.

Nuorisojaosto tuo Yhyreksen strategian toteutukseen nuorten näkökulmaa ja asiatuntemusta. Nuorisojaosto osallistuu Yhyreksen strategian laatimiseen ja vastaa nuorisostrategian valmisteluista. Lisäksi jaosto arvioi vuosittain Yhyreksen strategian toteutumista ja antaa siitä lausunnon hallitukselle. Arviointityö on keskeinen osa kehittämistyön oppimista.

Nuorisojaosto käsittelee Nuoriso-Leader hakemukset ja tekee esityksen Nuoriso-Leader hankkeiden rahoittamisesta. Lopulliset päätökset hankkeiden rahoittamisesta ja linjauksista tekee YHYRES ry:n hallitus jaoston esityksen pohjalta. Nuorisojaosto tarkastaa Nuoriso-Leader hankkeiden loppuraportit.

Nuorisojaosto tekee mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä Kyrönmaan alueen nuorisovaltuustojen, nuorisotoimien sekä muiden lasten ja nuorten parissa toimivien organisaatioiden, yhdistyn ja seurojen kanssa.

Yhyreksen hallitus voi tarvittaessa tarkentaa jaoston tehtäviä.

Tapahtumien järjestäminen

Nuorisojaosto määrittää tapahtumakohtaisesti jokaiselle tapahtumalle vuoroittain vastuuhenkilön ja tälle varahenkilön. Nuorisojaoston tapahtumia järjestetään koko Kyrönmaan alueella. Tavoitteena on järjestää vähintään yksi tapahtuma jokaisessa alueen kunnassa nuorisojaoston toimikauden aikana.

Nuorisojaosto voi toteuttaa tehtäväänsä esimerkiksi järjestämällä opintomatkoja, kouluvierailuja tai erilaisia tapahtumia, kuten lasten diskoja tai nuorisoiltoja. Jaosto voi myös toteuttaa erilaisia sosiaalisen median tempauksia tai muita etänä tapahtuvia aktivointitilaisuuksia. Lisäksi jaosto voi järjestää yhdessä toisen tahon, kuten nuorisovaltuuston kanssa isomman tapahtuman.

Varainhankinta

Nuorisojaosto voi hankkia varoja toimintansa mahdollistamiseen esimerkiksi järjestämällä tapahtumia ja koulutuksia, osallistumalla myyjäisiin tai hakemalla avustuksia. Nuorisojaosto voi myös itse hakea Nuoriso-Leader rahoitusta tapahtuman järjestämiseen.

Nuorisojaoston kokoonpano ja järjestäytyminen

Yhyreksen nuorisojaosto muodostuu seuraavasti:

  • neljästä Isonkyrön jäsenestä
  • neljästä Laihian jäsenestä
  • neljästä Vähänkyrön jäsenestä
  • yhdestä Yhyreksen toimiston työntekijästä ja yhdestä varajäsenestä
  • yhdestä Yhyreksen hallituksen jäsenestä ja yhdestä varajäsenestä

Nuorisojaoston nuorisojäsenten ikä on 13-29 vuotta. Jäsenen tulee asua Kyrönmaalla tai olla sieltä kotoisin. Jäsenellä tulee olla halukkuutta olla aktiivisesti mukana kotiseutunsa kehittämistyön parissa.

Ryhmän kokoonpanoa voidaan toimikauden aikana muuttaa Yhyreksen hallituksen päätöksellä. Yhyreksen hallitus vahvistaa jaoston kokoonpanon.

Nuorisojaosto valitsee itse keskuudestaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin järjestäytymiskokouksessa.

Nuorisojaosto valitsee keskuudestaan myös markkinointivastaavat ja määrittää muut mahdolliset vastuutehtävät kulloisenkin jaoston kokoonpanon mukaisesti.

Nuorisojaoston jäseniä koskee salassapitovelvollisuus.

Nuorisojaoston kokoukset

Kokousten koollekutsujana ja esityslistan laatijana toimii puheenjohtaja. Jaoston kokousta koskeva aineisto toimitetaan jaoston jäsenille sähköisesti viikkoa ennen kokousta. Sihteeri laatii kokouksista pöytäkirjan ja hyväksyttää sen puheenjohtajalla. Puheenjohtaja toimittaa kokouksen pöytäkirjan mahdollisimman pian kokouksen jälkeen jäsenistölle, jotta myös kokouksesta estyneet jäsenet saavat informaation mahdollisimman nopeasti.

Nuorisojaoston kokous on päätösvaltainen, kun vähintään 4 jäsentä on läsnä. Nuorisojaosto järjestää kokouksen tarvittaessa, noin 8 kertaa vuoden aikana. Nuorisojaoston kokoukset voidaan tarvittaessa järjestää myös sähköposti- tai etäkokouksina.

Kokouksissa käsitellään, päätetään ja suunnitellaan esim. nuorisojaoston tulevia tapahtumia ja aktivointitilaisuuksia sekä saapuneita Nuoriso-Leader hakemuksia. Kokoukset ovat myös mukavaa yhdessäoloa nuorten kesken.

Kokouspalkkiot ja kilometrikorvaukset

Nuorisojaoston kokouksista maksetaan jäsenille kokouspalkkiot ja kilometrikorvaukset. Kilometrikorvauksia maksetaan enintään 80 km:n edestä/kokous. Jaoston jäsenille voidaan maksaa hallituksen päätöksellä myös erikseen sovittavia palkkioita ja kilometrikorvauksia, esimerkiksi osallistumisesta yhdistyksen edustajina erilaisiin tilaisuuksiin tai tapahtumiin.

Seuraa meitä somessa!

Mikäli sinulla on kysyttävää Nuoriso-Leader rahoitukseen tai nuorisojaostoomme liittyen, otathan yhteyttä nuorisojaostoomme heidän sometileiden kautta, tai laittamalla viestiä meille Yhyrekseen.

Kiinnostuitko?

Kysy meiltä lisää toiminnasta!

Jouluilta ja Avoimet Ovet 7.12.2023

Tervetuloa Yhyreksen Jouluiltaan / Avoimiin Oviin! Torstaina 7.12.2023 klo 17-19. Jouluillassa on kahvi- ja glögitarjoilu, jonka lisäksi on mahdollista osallistua askarteluun Taitokeskus Villavintin opastuksella. HUOM! Askartelutarvikkeiden hinta kerätään...

Hyrrässä käyttökatko 10.-14.11.2023

Hyrrä-asiointijärjestelmässä käyttökatko! Ruokaviraston asiointi- ja viranomaispalveluissa on käyttökatko, joka alkaa perjantaina 10.11.2023 kello 8 ja päättyy tiistaina 14.11.2023 kello 00. Katko kestää suunnitellusti viisi päivää, mutta Ruokavirasto kehottaa...

Digiturvallisuus -ilta 21.11.2023

Tervetuloa Digiturvallisuus -tilaisuuteen! Milloin?Tiistaina 21.11.2023 klo 14. Missä?Isonkyrön valtuustosaliKunnanvirastoPohjankyröntie 136, 61500 Isokyrö.   Tilaisuus koostuu: Esittäytymiset:MikäDigi –hanke, Yhyreksen Kyrönmaa kylät kasvuun -hanke ja Isonkyrön...

Uudet nettisivut on julki!

Yhyreksen uudet nettisivut on nyt julkaistu! Käy tutustumassa nettisivuillamme esimerkiksi: Uuden rahoituskauden tukimahdollisuuksiin, Yhyreksen toimintaan ja tapahtumiin, Yhyreksen hallitukseen, Nuoriso-Leader -rahoitukseen ja nuorten toimintaan Kyrönmaan kyliin, ja...

Syksyn hankeinfokiertueen materiaalit

YHYRES-kehittämisyhdistyksen syksyn hankeinfokiertue on kierretty! Kiitokset kaikille infotilaisuuksiin osallistuneille. Kiertue kiersi Kyrönmaan alueen Vähänkyrön kautta Laihialle ja siitä Isoonkyröön. Kiertueella käytiin läpi Yhyreksen paikallisen strategian...

Avoimet Joulukylät 2023

Järjestääkö kylänne tai yhdistyksenne joulutapahtuman marraskuussa tai joulukuussa? Osallistutteko esimerkiksi Vähänkyrön joulunavaukseen 3.12.2023 omalla tapahtumalla? Ilmoita tapahtumasi Avoimet Joulukylät -tapahtumakokonaisuuteen! Voit ilmoittaa tapahtumanne mukaan...

Vähänkyrön Joulunavaus 3.12.2023

Tervetuloa mukaan toteuttamaan Vähänkyrön joulunavausta Tervajoelle! Yrittäjät, tässä loistava tilaisuus lisätä paikallisten tietoisuutta toiminnastasi, tai sitten kokeilla ensimmäistä kertaa omien tuotteiden/palveluiden myyntiä! Yhdistykset, tässä teille hyvä paikka...

Syksyn hankeinfokiertueen aikataulu

Yhyres järjestää Kyrönmaalla hankeinfokiertueen syksyn aikana. Infotilaisuuksissa käydään läpi kyrönmaalaisille yrityksille tarkoitetut yritystuet ja yhteisöille tarkoitetut hanketuet uudella rahoituskaudella. Lisäksi esitelemme Yhyreksen paikallisen strategian...

Yhdistyksen ylimääräinen kokous 10.10.2023 klo 16:30

YHYRES-kehittämisyhdistys ry:n ylimääräinen kokous pidetään 10.10.2023 klo 16.30 yhdistyksen toimistolla, Loukontie 6, Tervajoki. Kokouksessa käsitellään hallituksen täydentäminen henkilövaihdosten takia.

Kyrönmaan pihakirppisten osoitteet 2.-3.9.2023

Kyrönmaan Pihakirppikset on täällä taas! Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-3.9.2023 on jälleen mahdollisuus lähteä kiertämään asukkaiden ja yhdistysten pitämiä kirppiksiä heidän omilla pihoillaan Isossakyrössä, Laihialla ja Vähässäkyrössä. Löydät kirppisten...